Ameriški vojaki urinirali na trupla Talibanov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ameriška vojska preiskuje pristnost in ozadje videa, ki prikazuje ameriške vojake, ki naj bi domnevno urinirali na trupla ubitih talibanskih borcev v Afganistanu.
Oglej si celoten članek

Za posnetke, ki so se pojavili na več spletnih portalih, z nekaterih pa so bili umaknjeni, domnevajo, da prikazujejo ameriške marince. Na posnetkih vojaki urinirajo in se ob tem naslajajo, domnevno nad trupli talibanskih borcev.

Posnetki utegnejo postati nov črni madež ZDA, piše spletni portal Euronewsa. Avtor članka jih postavlja v kontekst zlorab v iraškem zaporu Abu Graib leta 2004. Nedavno pa je sodbo dočakalo 11 vojakov, ki so v Afganistanu umorili več neoboroženih civilistov. Tokratna zgodba s posnetki uriniranja je samo še dodaten pritisk na ugled ameriške vojske.

Skupina ameriških muslimanskih aktivistov za spoštovanje človekovih pravic je poslala pismo na obrambno ministrstvo, v katerem zahteva kazen za vojake, ki jih je pri nizkotnem dejanju ujela kamera. Po vojaškem pravu je sicer zloraba trupel nedopustna.

Ameriške oblasti preverjajo verodostojnost posnetkov in poskušajo ugotovi identiteto vpletenih vojakov, še poročajo pri Euronewsu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 07:35 14. Januar 2012.

    in potem bi se čudil ,če bi kdo jim odrezal te male minijaturne tičke...mat sploh jih ni za videt

  • 23:26 12. Januar 2012.

    Pričakujem , da bo Musolini kakšno dobro šalo skoval na račun svojih vojakov in predvsem , da se bo oglasil, …

  • 11:46 12. Januar 2012.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G1H293X3yr0&fb_source=message Pa si poglejte to Slovenci neizobraženi :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.