Amiši spet napadajo zaradi sovraštva

Foto: EPA
Foto: EPA
Policija v Ohiu aretirala več Amišev. Osumljeni so zločinov iz sovraštva.
Oglej si celoten članek

Oblasti na vzhodu Ohia so v sredo zjutraj vdrle v prostore, kjer je bila zbrana skupina Amišev, in priprle sedem moških, ki so osumljeni zločinov iz sovraštva zaradi striženja moških in žensk. Med aretiranimi je tudi vodja skupine Sam Mullet in njegovi trije sinovi, poroča AP.

Napadi že od septembra

Napadi si sledijo že več mesecev. Po do sedaj zbranih podatkih naj bi bile motiv za napade razlike v verskem prepričanju, saj so napadi usmerjeni predvsem na simbole identitete. Pri Amiših si namreč ženske ne strižejo las, brada pri moškem pa pomeni, da je poročen.

Policija je že oktobra prišla do podatkov, da je v spopade predvidoma vpletenih 18 družin Amišev, ki so si med seboj v sorodu. Za napadi naj bi stal ločen klan Amišev iz mesta Bergholz.

Niso navdušeni nad policisti

So pa policisti že na začetku preiskave nasilnih dogodkov, ki so v skupnosti Amišev izredno redki, naleteli na odpor članov skupnosti. Ti namreč niso navdušeni nad vmešavanjem zunanjega sveta v njihovo skupnost in radi sami rešujejo svoje težave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:41 23. November 2011.

    Pizdarija in to totalna okol telih amišev. Še dobr da niso kaka veja muslimanske veroizpovedi, takoj bi jih označili za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.