Annan ima "sporočilo za vse s pištolo"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Diplomatska prizadevanja v Siriji. Kofi Annan na sestanku s predsednikom Bašarjem al Asadom izrazil ogorčenje zaradi pokola v mestu Houla.
Oglej si celoten članek

Drugi dan tokratnega obiska v Siriji se je posebni odposlanec Združenih narodov za Sirijo Kofi Annan sešel s sirskim predsednikom Bašarjem al Asadom. Tema pogovora je bil gotovo tudi Annanov mirovni načrt, ki je v veljavi od 12. aprila, vendar ga vsakodnevno kršijo.

Za vse s pištolo

Annanov obisk močno zaznamuje petkov pokol v kraju Houla. Umrlo je več kot sto ljudi, Annan ga je označil za grozljivega in šokantnega ter dejal, da bo imel globoke posledice.

Dodal je, da bo morala sirska oblast še dokazati, da misli resno glede miru ter da njegovo sporočilo o miru ne velja le "za vlado, pač pa za vse s pištolo".

Oblast in uporniki krivdo valijo en na drugega. Za BBC so prebivalci povedali, da so še vedno šokirani, stalno jih je strah, da bodo vojaki vdrli v njihove domove in pobili družine.

Po podatkih prič naj bi manj kot 20 od 108 žrtev umrlo med vojaškim napadom. Vsi ostali naj bi bili pomorjeni naknadno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.