Anoreksična 37-letnica prosi za pomoč

Foto: youtube.com
Foto: youtube.com
Rachel Farrokh je visoka 170 centimetrov, tehta pa le še 18 kilogramov.
Oglej si celoten članek

Rachel je na spletu objavila video, v katerem prosi za pomoč. Za anoreksijo je zbolela pred 10 leti.

Visoka je 170 centimetrov, tehta pa le še 18 kilogramov. 37-letnica iz Kalifornije pravi, da ima le še eno možnost, da bolezen premaga, pri tem pa potrebuje pomoč drugih.

Bolnišnice v njeni bližini je ne želijo sprejeti, ker je njena teža pod zahtevano mejo. Njeno edino upanje je tako klinika na drugem koncu države, ki pa je zelo draga, zato sta s soprogom, ki je moral svojo kariero zaradi bolne žene obesiti na klin, na spletu začela zbirati denar. Od 29. aprila se je nabralo že več kot 166 tisoč dolarjev.

"Dosegla je kritično točko. Če ne bo prišla do pomoči, ima pred seboj le še nekaj dni življenja,“ pravi njen soprog.

Tim Walsh, ameriški strokovnjak za motnje prehranjevanja, pravi, da Rachel lahko pomaga le peščica specializiranih klinik po svetu. "Pri pacientih postopoma povečujemo vnos kalorij. Korak za korakom, da ne bi nastopili zapleti. V največji nevarnosti je srce,“ je razložil.

Ko je Rachel po štirih letih videl njen prijatelj, je izjavil, da je bil pogled nanjo hujši kot pogled na taboriščnike. Prepoznal jo je le po očeh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:48 25. Maj 2015.

    . a infuzij pa ni ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.