Antarktika vzela štiri življenja

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V helikopterski nesreči na Antarktiki so umrle vse štiri osebe na krovu.
Oglej si celoten članek

Francoski helikopter, ki je poletel iz francoske raziskovalne baze Dumont-d'Urville, je strmoglavil približno 100 kilometrov od omenjene baze. Helikopter, ki so ga uporabljali za transport med bazo in ladjo, ki jih je oskrbovala, je prvi klic na pomoč poslal v četrtek. Zaradi ekstremnih vremenskih pogojev so se reševalci lahko na kraj nesreče prebili šele v soboto.

Zaradi slabe vidljivosti sta francoski ekipi pri reševanju pomagali ameriško in avstralsko letalo. Slednje je v petek opazilo tri telesa in na kraj nesreče spustilo opremo za preživetje, saj niso vedeli, ali je kdo med njimi še živ.

Na kraj nesreče je tako v soboto s helikopterjem odletel zdravnik, ki pa je lahko le še potrdil, da so vsi štirje, pilot, mehanik in dva uslužbenca francoskega polarnega inštituta, umrli. Trupla ponesrečencev so že prepeljali v bazo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.