Ante Ramljak je novi šef Agrokorja

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Hrvaška vlada je izbrala novega šefa Agrokorja. To bo Ante Ramljak.
Oglej si celoten članek

Hrvaška vlada je skladno z zakonom o postopku izredne uprave v sistemsko pomembnih podjetjih imenovala izrednega pooblaščenca, ki bo vodil Agrokor. 

Hrvaški premier Andrej Plenković je za položaj predlagal Anteja Ramljaka in predlog pospremil z izjavo, da danes vlada prevzema odgovornost. 

"Zavarovali smo se pred verižno reakcijo in paniko na finančnem trgu, po zaslugi potrpežljivosti dobaviteljem smo zagotovili preskrbo Agrokorja, zdaj pa sprejemamo politično odločitev, ki bo ta val plime spustila na nivo popoldanskega maestrala, če že ne bonace," je dejal Plenković. 

Ramljak je trenutno partner v svetovalnem podjetju Texo Management. Pred tem je bil svetovalec namestnika premierja za gospodarstvo (od 2012 do 2014), pred tem pa partner v skladu Quaestus (od 2007 do 2011). V začetku devetdesetig let je delal v boznoposredniški družbi Investco, nato pa je bil deset let (1997 do 2007) predsednik uprave hrvaške podružnice družbe CAIB. 

Plenković se bo ves dan ukvarjal z Agrokorjem

Seji vlade, na kateri je država prevzela nadzor nad Agrokorjem, sledijo Plenkovićevi sestanki s ključnimi dobavitelji Agrokorja, opoldne pa se sestane z bankami upnicami. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:09 11. April 2017.

    hrvaško kakor slovenijo so napadli srbski vohuni..kakor vidimo da hrvatska ne bo zbežala iz ideje velike srbije!! Ali se bo …

  • 08:14 11. April 2017.

    Pozabu si Tuš, edinega slovenca med tujci, ki nam prodajajo tretjerazredno hrano.

  • 22:39 10. April 2017.

    LIdel,Hofer in Spar.Gdo pa rabi Merkator?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.