Apple bi še večje

Foto: Apple
Foto: Apple
Ameriški tehnološki velikan Apple naj bi se v zadnjih mesecih pospešeno zanimal za večje zaslone za svoje pametne telefone in tablice.
Oglej si celoten članek

Dobavitelje komponent naj bi namreč prosil za različne prototipe zaslonov v velikosti do 33 centimetrov, poroča časnik The Wall Street Journal. Časnik se sklicuje na neimenovane vire pri azijskih podjetjih, ki dobavljajo komponente za Applove naprave, kot so Iphone in Ipad. Ameriško podjetje pogosto testira različne komponente, tako da naročeni prototipi še ne pomenijo, da se bo Apple dejansko spustil v izdelavo naprav z večjimi zasloni.

Peti ima deset centimetrov

Zadnja, peta različica Applovega mobilnika Iphone se sicer ponaša s 10-centimetrskim zaslonom, diagonala najnovejše tablice Ipad pa meri nekaj več kot 24 centimetrov.

Govorice, da se bo naslednja različica Iphonea ponašala s še večjim zaslonom - in se tako podala na področje hibridov med telefoni in tablicami, kakršen je Samsungov Galaxy Note 2 - je Applov glavni izvršni direktor Tim Cook posredno zavrnil maja.

Velikost ni vse

"Velik zaslon za sabo potegne vrsto kompromisov," je dejal v intervjuju ob robu konference v organizaciji portala Allthingsd. "Kupcem je jasno pomembna velikost zaslona, vendar jim je ob tem pomembna tudi kakovost barv, svetlost, vzdržljivost baterije in trpežnost zaslona - cel kup stvari je, ki so poleg velikosti zelo pomembne," je dejal.

Apple bo po pričakovanjih novo različico svojega paradnega pametnega telefona, Iphone 5S, poslal na trg v sredini septembra, nova različica tablice Ipad pa naj bi bila na voljo novembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:34 22. Julij 2013.

    iPhone 5S...???<br />Jaz imam že 6SX...na MiniInTheBox jih prodajajo po 50 €.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.