Apple bo vrnil denar za aplikacije

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apple bo plačal skoraj 24 milijonov evrov v povračilo za nezaželene nakupe njegovih aplikacij s strani otrok.
Oglej si celoten članek

Gre za zgodbo z dolgo brado, v kateri so združeni starši prek ameriške Zvezne komisije za trgovino od giganta zahtevali povračilo denarja za nakup "aplikacij znotraj aplikacij", ki so jih s klikom na pojavni link opravili otroci ob uporabi pametnih naprav. Apple se je sedaj odločil za proavnavo, v njej pa se poleg povračila denarja tudi zavezal, da bo spremenil plačilni proces ob nakupu aplikacij, tako da uporabnik ne bi več mogel kupiti neželene aplikacije.

Dosedanji sistem je namreč ob enkratnem vnosu gesla za račun, ki si ga je naprava zapomnila za 15 minut, omogočal avtorizacijo nakupov. Po prepričanju komisije je šlo za "na desettisoče" primerov neželenih nakupov. Neka ženska je tako trdila, da ji je hčerka prek spletne trgovine AppStore nakupila aplikacije v vrednosti skoraj 2.000 evrov, poroča BBC.

Kot so sporočili v Appleu, so se raje odločili za milijonsko poravnavo, kot pa da bi šli v dolgotrajni sodni boj. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:18 16. Januar 2014.

    Zanimiva povezava če koga zanima katera delnica Ljubljanske borze je v letošnjem letu (15 dni) pridobila 200%sspojdite na spodnji link<br …

  • 23:10 15. Januar 2014.

    ne bo PLAČAL ampak bo VRNIL denar... hotl so pobasat, pa jim ni ratal, zdej bojo pa vrnil in nobenmu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.