Apple je zavajal, zato mora plačati

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Italijanska agencija je skoraj z milijonom evrov kaznovala podjetje Apple, ker ni spoštovalo dogovora o dveletni garanciji. Zavajali naj bi potrošnike.
Oglej si celoten članek

Applova prodajna mesta in internetne strani niso ustrezno obvestili potrošnikov o njihovi pravici do tehnične podpore oziroma garancije, kot je to zapisano v potrošniškem zakonu, je sporočila agencija za nadzor trga in konkurence v Italiji. Apple naj bi od potrošnikov zahteval, da plačajo del garancije, ki bi morala biti po zakonu brezplačna.

Na zahtevo agencije morajo s spletne strani in iz svoje poslovne prakse umakniti omenjeno sporno zavajanje potrošnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:04 27. December 2011.

    Če vas zanima še kaj več glede podjetja Apple si lahko ogledate na mojem blogu: www.zadravec.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.