Arabščina eksplodirala na Twitterju

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Twitter je v zadnjem letu zabeležil pravo eksplozijo tvitov v arabskem jeziku. Iz 99 tisoč objav na dan na dva milijona v zadnjem mesecu.
Oglej si celoten članek

Objave uporabnikov na ameriškem spletnem socialnem omrežju Twitter, za katere se je uveljavilo poimenovanje tviti, se odvijajo v različnih jezikih. V teh dneh objavljena študija kaže, da so po številu tvitov na vrhu angleščina, japonščina in portugalščina, medtem ko je največjo rast zabeležila arabščina.

Twitter je v zadnjem letu zabeležil pravo eksplozijo tvitov, torej objav z omejitvijo dolžine na največ 140 znakov, v arabskem jeziku. To kaže na vse večjo priljubljenost Twitterja v arabskem svetu in posledično na njegovo pomembno vlogo v tako imenovani arabski pomladi.

Število objav na Twitterju v arabščini je poskočilo z 99 tisoč objav na dan v oktobru lani na več kot dva milijona v zadnjem mesecu, v študiji o jezikih, najbolj prisotnih na Twitterju, ugotavlja francosko podjetje za analizo spletnih socialnih omrežij Semiocast. Arabščina je tako zdaj osmi najpogostejši jezik na Twitterju.

Na prvem mestu še vedno angleščina

Še vedno na prvem mestu z več kot 70 milijoni tvitov na dan ostaja angleščina, vendar pa se je njen delež v skupnem številu tvitov zmanjšal z dveh tretjin v letu 2009 na 39 odstotkov dve leti kasneje.

Na drugem mestu je japonščina, ki pa se ji je delež prav tako zmanjšal – z 19 odstotkov lani na 14,2 odstotka letos. Sledijo tviti v portugalskem, španskem, malajskem, nizozemskem in korejskem jeziku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.