Arabski volilci v Izraelu le dočakali opravičilo

Foto: EPA
Foto: EPA
Izraelski premier se je opravičil za prevolilno zmerjanje izraelskih Arabcev.
Oglej si celoten članek

Vnovič izvoljeni izraelski premier Benjamin Netanjahu se je vendarle opravičil za zmerljivko, ki jo pred volitvami namenil izraelskim Arabcem. Te je ozmerjal, češ da volijo v čredah. Netanjahu je tokrat povedal, da ni nameraval užali Arabcev, ko je v video posnetku, ki ga je objavil na Facebooku izjavil, da je "desna vladavina v nevarnosti, saj bodo Arabci na volišča odšli v čredah". Tja pa naj bi jih z avtobusi pripeljale levičarske organizacije. Ob tem je še pojasnil, da njegove dejanja na premierskem stolčki dokazujejo, da je močno dejaven na področju etičnih manjšin.

Netanjahu sicer upa, da bo po zmagi njegove stranke Likud na volitvah tvoril vladno koalicijo v dobrih dveh tednih ali treh.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.