Arafata bodo izkopali

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Strokovnjaki bodo na osnovi vzorcev trupla preverili, ali je bil zastrupljen.
Oglej si celoten članek

Palestinske oblasti so sporočile, da bodo v torek izkopale truplo palestinskega voditelja Jaserja Arafata. Preverili bodo domneve, da je bila njegova smrt posledica zastrupitve.

Arafat je umrl novembra 2004 v pariški bolnišnici, en mesec za tem, ko je nenadoma hudo zbolel. Palestinske oblasti od tedaj ves čas trdijo, da so ga zastrupili Izraelci, kar pa Izrael zavrača. Zaradi radioaktivnih sledi, ki so jih odkrili na njegovih oblačilih v začetku leta so palestinske oblasti sprožile novo preiskavo.

Nekdanji šef palestinskih obvešlevalnih služb Tavfik Tiravi, ki vodi skupino za preiskovanje njegove smrti, je v soboto povedal, da bodo švicarski, francoski in ruski strokovnjaki vzeli vzorce iz njegovih posmrtnih ostankov in preverili domneve. Povedal je še, da ga bodo istega dne še enkrat pokopali z vsemi vojaškimi častmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.