Aretacije podkupljivih policistov

Foto: 24sata
Foto: 24sata
Hrvaški policisti so v obsežni akciji prijeli 19 kolegov, ki so jemali podkupnine.
Oglej si celoten članek

Dolina Neretve. 19 policistov je s strani voznikov redno jemalo podkupnino v zameno, da jim ne bi napisali bistveno višje kazni. Podkupnine so seveda spravljali v svoje žepe.

Po večmesečni akciji so jim včeraj njihovi kolegi v sodelovanju z uradom za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala nadeli lisice in jih pridržali. Prijetih je 21 ljudi, 19 policistov. "S tem dokazujemo svojo odločnost v boju zoper vse oblike kriminala, tudi v svojih vrstah," je po zaključeni akciji povedal načelnik policijske uprave z omočja Dubrovnika Tonći Radibratović.

Pridržane policiste so že privedli pred preiskovalnega sodnika, ki jih je zaslišal v povezavi s prekoračitvami pooblastil in zlorabo položaja. Podkupljivi policisti so ostali v priporu.Podrobnosti, koliko so znašale podkupnine, koliko časa naj bi policisti zlorabljali svoj položaj in koliko protipravne koristi so si pridobili na ta način, za zdaj še niso poznane hrvaški javnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:03 12. Marec 2015.

    ho...ho...ho, ne humorist, komediant

  • 10:50 12. Marec 2015.

    Ha ha ha, ti si pa res humorist.

  • 10:40 12. Marec 2015.

    Zdaj je na vrsti Slovenija............akcijo bo izvajal lNPU

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.