Aretacije pred poroko

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Britanska policija je dan pred težko pričakovano poroko britanskega princa Williama in njegove zaročenke Kate Middleton aretirala 20 ljudi, ki naj bi jutri pripravljali proteste.
Oglej si celoten članek

Večji del omenjene dvajseterice naj bi končala v rokah Scotland Yarda, ker naj bi kradli elektriko. Scotland Yard pomirja, da ni specifične teorirstične grožnje, poroča Sky News, neimenovani viri pa navajajo, da policijo skrbijo dejavnosti nekaterih anarhističnih skupin.

Do sedaj so tri skupine napovedale proteste ob poroki – ena od njih je napoved že umaknila. Policija je sicer že pred današnjim dnem napovedala več aretacij, saj želijo vsak poskus ustvarjanja neredov v času poroke zatreti v kali.

Na območje Westminstra po zadnjih podatkih nima dostopa okoli 70 ljudi. Policija zadnji teden poostreno nadzira London in išče možne sledi eksploziva in skritega orožja. Pregledovali so kanalizacijo, ulično razsvetljavo in semaforje.

Jutri bo za varnost tako skrbelo pet tisoč policistov, strehe poslopij na poti mladoporočencev bodo zavzeli ostrostrelci, med množico pa se bodo pomešali policisti v civilu. Gre za eno najobsežnejših in najdražjih operacij Scotland Yarda.

Siriji kraljevi "ne"
Na kraljevi poroki ne bo sirskega veleposlanika iz Londona Samija Khiyamija. Velika Britanija se je namreč odločila protestno umakniti vabilo v znak protesta zaradi nasilnega zatrtja protivladnih protestov v Siriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.