Aretirali 149 teroristov

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Savdske oblasti so sporočile, da so v zadnjih osmih mesecih aretirale 149 ljudi, članov 19 celic, povezanih s teroristično skupino Al Kaida.
Oglej si celoten članek

Med aretiranimi je 124 Savdijcev in 25 tujcev, je povedal tiskovni predstavnik notranjega ministrstva, general Mansur al Turki. Med prijetimi je bila tudi ženska. Med omenjenimi 25 tujci so Arabci, Afričani in južni Azijci. Celice naj bi bile povezane z Al Kaido v Jemnu, Somaliji in Afganistanu.

Prijeti so delovali v 19 različnih celicah Al Kaide, njihove načrte za napad pa so savdske oblasti uspele zaustaviti na začetku načrtovanja. Osumljenci naj bi sodelovali tudi pri zbiranju denarja, s katerim so podpirali delovanje Al Kaide v Savdski Arabiji in izven nje. Zbrali naj bi 598.509 ameriških dolarjev.

Med operacijo so policisti zasegli tudi dokumente in orožje, s katerim naj bi izvedli napade.

Savdsko notranje ministrstvo je zanikalo, da bi bile aretacije v povezavi z nedavnimi poskusi bombnih napadov, ko so teroristi iz Jemna v ZDA na letalih poslali dve bombi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Potrdili pa so, da imajo številni prijeti tudi povezave s tujino.

Al Kaidini uporniki so 5. oktobra zagrozili z napadom na savdsko kraljevo družino, video posnetek z grožnjo so objavili na svetovnem spletu. Savdska Arabija se proti terorizmu odločno bori od leta 2003, ko so uporniki začeli z nizom napadov v državi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.