Aretirali devet turških državljanov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po dvojnem bombnem napadu, ki je zahteval 46 življenj, je turška policija aretirala devet oseb. Damask zavrača obtožbe, da je z napadoma povezan sirski režim.
Oglej si celoten članek

Turški notranji minister Muamer Guler pravi, da je za napad odgovorna skupina, ki je povezana s sirsko obveščevalno službo. Med devetimi aretiranimi osebami je tudi vodja napadov, je še povedal minister. "Prepričani smo, da jih je nekaj med njimi načrtovalo napad in skrivalo vozila," je še dodal.

Podpredsednik turške vlade Besir Atalay je potrdil, da pridržane osebe zaslušujejo, prišlo pa je do priznanj.

Turška vlada je za napada osumila režim sirskega predsednika Bašarja al Asada oziroma skupine, ki so z njim povezane. Sirska vlada je zavrnila kakršna koli namigovanja, da bi bila vpletena v napade v turškem mestu Reyhanli. "Sirija ni in nikoli ne bo storila kaj takšnega, ker nam naše vrednote tega ne dovoljujejo," je povedal sirski minister za informiranje Omran al Zubi.

Dva avtomobila bombi sta včeraj odjeknili blizu trgovskega centra.
Zahtevali sta najmanj 46 življenj, več kot 140 ljudi je ranjenih. Uničenih je več avtomobilov, restavracij in lokalov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:17 12. Maj 2013.

    a so američani tisti, ki so turkom asocirali, da za napadi "morajo" biti sirijci? a ne bi američanom bolj pasalo, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.