Aretirali enajst osumljencev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V Kuala Lumpurju so aretirali enajst teroristov, ki naj bi bili vpleteni v izginotje malezijskega letala.
Oglej si celoten članek

Osumljenci naj bi bili del nove teroristične skupine, ki je povezana z mednarodno teroristično mrežo Al Kajda.

Aretacijo so zahtevali mednarodni preiskovalci, med drugim tudi FBI in MI6. Aretirani so stari med 22 in 55 let. Gre za študente, mlado vdovo, občasne delavce in poslovneže. Nekateri so v prvih zaslišanjih priznali, da so v Maleziji načrtovali teroristične napade, zanikali pa so obtožbe, da so vpleteni v izginotje letala, ki je izginilo 8. marca in na katerem je bilo 239 ljudi.

Na letalo z bombo v čevlju?

Na sojenju Sulajmanu Abuju Ghaithu, zetu Osame Bin Ladna, je Britanec Saajid Badat izjavil, da so mu v terorističnem kampu v Afganistanu zaukazali, naj Malezijcem preda bombo, ki je bila skrita v čevljih. "Malezijcem sem dal en čevelj. Mislim, da so ga nameravali uporabiti za vstop v pilotsko kabino,“ je izjavil Badat in dodal, da je malezijski teroristični napad načrtoval Kalid Šeik Mohammed, moški, ki stoji tudi za napadom na New York leta 2001.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.