Aretirali moška vpletena v napade islamskega skrajneža

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francoska policija je aretirala moška, ki sta osumljena, da sta vpletena v lanske napade islamskega skrajneža Mohameda Meraha.
Oglej si celoten članek

Prijeli so ju v torek v Toulousu, kjer je Merah marca lani ustrelil tri judovske šolarje in rabina. Pred tem je ubil tri vojake v bližnjem kraju Montauban, sam pa je bil ubit v obračunu s policijo.

Osumljenca, ki sta bila po poročanju medijev Merahova znanca iz soseske Mirail, kjer je odraščal, so prepeljali na zaslišanje na sedež obveščevalne službe v Pariz. V skladu s protiterorističnim zakonom sta lahko brez obtožnice pridržana do štiri dni.

Francoski notranji minister Manuel Valls je v torek na mednarodni konferenci o boju proti ekstremnemu nasilju dejal, da teza o Merahu kot "volku samotarju" ne velja. "Merah je bil sam, ni pa bil osamljen," je pojasnil.

Merah, ki se je rodil v Franciji alžirskima staršema in se spreobrnil v radikalni islam, je policiji razkril, da je navodilo za napade dobil od teroristične mreže Al Kaida.

Edini, proti kateremu je bila doslej vložena obtožnica v tem primeru, je Merahov starejši brat Abdelkader, ki je obtožen sokrivde pri umorih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.