Aretirali štiri domnevne teroriste

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Britanska policija je sporočila, da je danes v Birminghamu v okviru obsežne protiteroristične preiskave aretirala štiri moške.
Oglej si celoten članek

Moški, trije so stari 19 let, eden pa 24, so bili priprti v skladu s protiterorističnim zakonom zaradi suma, da so zbirali sredstva za teroristične namene in potovali v Pakistan na teroristično urjenje.

Današnje aretacije so bile v mestnem predelu Sparkhill načrtovane vnaprej in ne kot odgovor na neposredno nevarnost za javno varnost. Policisti med operacijo niso bili oboroženi.

V drugem največjem britanskem mestu že od septembra poteka obsežna protiteroristična preiskava. Po navedbah policije je bilo doslej v okviru preiskave obtoženih osem ljudi, od tega jih sedem ostaja v priporu. Trije so obtoženi, da so načrtovali bombne napade in "izrazili namero postati samomorilski napadalci". Ostali so obtoženi, da so zbirali sredstva za terorizem, potovali v Pakistan na urjenje in snemali "mučeniške" filme.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.