Aretirali zdravnika, ki oplaja stare ženske

Foto: EPA
Foto: EPA
V Italiji so prijeli svetovno znanega zdravnika neplodnosti Severina Antinorija, ki je v preteklosti pomagal rojevati ženskam v poznih letih. Svoji podrejeni naj bi nasilno vzel jajčeca iz telesa.
Oglej si celoten članek

Severino Antinori je pristal v hišnem priporu potem, ko je policijo na pomoč poklicala ena izmed njegovih začasnih zaposlenih na kliniki v Milanu. 24-letnica, sicer po rodu Španka, trdi, da jo je slavni zdravnik s silo onesposobil, ji odvzel mobilni telefon in uspaval, nato pa iz njenega telesa proti njeni volji vzel jajčeca. 

BBC poroča, da je ženska kasneje uspela s stacionarnega telefona poklicati policijo, ki jo je prišla rešiti. Antinorija pa so nato prijeli na letališču v Rimu.

Živeti mora še vsaj 20 let

Danes 70-letni Antinori je postal kot zdravnik neplodnosti svetovno znan leta 1994, ko je neki Italijanki z umetnim postopkom pomagal zanositi in roditi otroka pri njenih 63 letih. Kontrovezni zdravnik trdi, da je postopek "in vitro" oploditve smiseln tudi pri ženskah, ki so že globoko v menopavzi in sicer nekako do 63. leta starosti. Kasneje po njegovem oploditev ni smiselna, ker mora biti pričakovana življenjska doba matere še vsaj 20 let, da lahko vzgoji otroka. 

Antinori je bil leta 2003 osumljen nezakonitega kloniranja, saj naj bi skušal doseči, da bi ena od pacientk rodila kloniranega otroka. Trdil je, da je klonirane zarodke vstavil v tri ženske, a ni nikoli objavil njihovih identitet. Njegovi kolegi zdravniki so zato skeptični do njegovih trditev. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:35 14. Maj 2016.

    a moreš vse onesnažit, kamorkoli klikneš?

  • 17:59 14. Maj 2016.

    Starke se še dobro drmajo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.