Asad razglasil amnestijo za kazniva dejanja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sirski predsednik Bašar al Asad je razglasil splošno amnestijo za kazniva dejanja, storjena do torka, 16. aprila.
Oglej si celoten članek

V skladu s tem bodo tudi smrtno kazen spremenili v dosmrtno ječo ali prisilno delo. Amnestija ne bo veljala za kazniva dejanja, povezana s tihotapljenjem orožja ali mamil.

Kot še poroča sirska državna tiskovna agencija Sana, ki jo povzema francoska tiskovna agencija AFP, bodo tisti, ki so že bili obsojeni zaradi sodelovanja pri vstaji, lahko računali na milejšo kazen.

"Sirci, ki so se pridružili teroristični organizaciji bodo morali odslužiti četrtino svoje kazni. Odločitev o pomilostitvi ne bo veljalo za tiste, ki se se izognili vpoklicu v vojsko," je še zapisano v Asadovem odloku številka 23.

Asad je od začetka protirežimske vstaje marca 2011 izdal že več odlokov o amnestiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.