"Assangeevo zdravstveno stanje je ogroženo"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mater ustanovitelja WikiLeaksa Juliana Assangea skrbi za sinovo zdravje. Trdi, da na ekvadorskem veleposlaništvu, kamor se je zatekel, da bi preprečil izročitev Švedski, trpi.
Oglej si celoten članek

Mati Juliana Assangea Christine Assange trdi, da je zdravstveno stanje njenega sina po enem mesecu na ekvadorskem veleposlaništvu slabo. Kot pravi, živi v slabih življenjskih razmerah, nima priložnosti za trening in je izpostavljen ogromnemu stresu.

To je izpostavila med obiskom v Ekvadorju, kjer se bo srečala z visokimi državnimi uradniki in jih poskušala prepričati, da sinu odobrijo politični azil, poroča CBS News.

Assange se je na ekvadorsko veleposlaništvo v Londonu zatekel 19. junija, da bi preprečil izročitev Švedski, kjer ga hočejo zaslišati zaradi domnevnega posilstva, a se boji, da ga bodo izročili ZDA.

Odločitev bo Ekvador sporočil po koncu olimpijskih iger, torej sredi avgusta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.