Atentat: Ustrelili nekdanjega japonskega premiera Shinza Abeja

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji japonski premier Shinzo Abe je bil ustreljen med predvolilno kampanjo v mestu Nara, poroča AFP, ki se sklicuje na japonske medije. Ti poročajo tudi, da je najverjetneje podlegel ranam. Policija je strelca aretirala.
Oglej si celoten članek

67-letni Abe je imel v Nari govor pred nedeljskimi volitvami v zgornji dom japonskega parlamenta. K njemu je od zadaj pristopil moški in ga dvakrat ustrelil.

Japonska televizija NHK dodaja, da so po drugem strelu ljudje Abeju priskočili na pomoč in ga oživljali. Tiskovna agencija Kyodo poroča, da ga nato odpeljali v bolnišnico s srčnim zastojem.

Abe je bil na položaju premierja leta 2006 in nato znova od leta 2012 do leta 2020, ko je odstopil s položaja zaradi bolezni.

Japonska ima za razliko od ZDA zelo stroge zakone glede strelnega orožja in primeri strelskih napadov so izjemno redki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.