Atlantis pristal, Nasa začela z odpuščanji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nasa je po pristanku raketoplana Atlantis začela z odpuščanji. V daljšem časovnem obdobju naj bi odpustila 9500 ljudi.
Oglej si celoten članek

Več kot 1800 ljudi je ob zadnji misiji raketoplana Atlantis ostalo brez službe, piše Daily mail. Za nekatere zelo čutven pristanek je delavcem v Nasi prinesel odpuščanja.

Skupno naj bi zaradi prekinitve 30-letnega programa, brez dela ostalo 9.500 ljudi. V petek so že odpustili prvih 1800 delavcev. Odpuščanja vključujejo vse od menedžerjev do čistilk. Večina jih je z delom začela v poznih osemdesetih.

Brez službe je tako po več kopt dvajsetih letih ostala tudi Angie Buffaloo.
"V 22 letih sem več časa preživela v službi, kot z družino. zdaj je vse končano," je s solzami v očeh povedala Angie Buffaloo.

Tudi tiste, ki bodo ostali zaposleni v Nasi čaka negotova prihodnost, saj prvič po pedesetih letih v ZDA nimajo razpoložljivih denarnih sredstev s katerimi bi lahko organiozirali nov polet, piše theaustralian.com.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.