Atlantis zadnjič!

Foto: EPA Zadnja izstrelitev Atlanstisa Foto: EPA Zadnja izstrelitev Atlanstisa Foto: Žurnal24 Zadnja izstrelitev Atlanstisa Foto: Žurnal24 Zadnja izstrelitev Atlanstisa Foto: Žurnal24 Zadnja izstrelitev Atlanstisa Foto: Žurnal24 Zadnja izstrelitev Atlanstisa Foto: Žurnal24 Zadnja izstrelitev Atlanstisa Foto: EPA Zadnja izstrelitev Atlanstisa
Kljub tehničnim težavam raketoplan poletel v vesolje na svojo zadnjo misijo.
Oglej si celoten članek

Ameriška vesoljska agencija Nasa je iz vesoljskega centra Kennedy v Cape Canaveralu na Floridi kljub tehničnim težavam tik pred vzletom v vesolje še zadnjič poslala raketoplan Atlantis. Izstrelitev si je ogledalo okoli milijon ljudi, ki so se zbrali na bližnjih cestah in plažah ter v vesolje pospremili štiričlansko posadko Američanov.

Misija Atlantisa z imenom STS-135 bo trajala 12 dni, raketoplan pa bo na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS) ponesel 3,6 tone zalog in opreme. Med drugim bodo astronavti za poskuse ponesli s seboj tudi iPhone.

S tem je vesoljska agencija sklenila 30-letno zgodovino tovrstnih vesoljskih poletov. Raketoplan po vrnitvi čaka prostor v muzeju. Razstavljen bo v Kennedyjevem vesoljskem centru.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.