Aung San Su Či kriva

Foto: Žurnal24 Od začetka sojenja so se po svetu zbirali protestniki in zahtevali takojšnjo izp
Mjanmarska hunta je opozicijsko voditeljico Aung San Su Čijevo obsodila na dodatnih 18 mesecev hišnega pripora.
Oglej si celoten članek

Sodili so ji zaradi kršenja pogojev hišnega pripora, saj naj bi dovolila, da je v njeno hišo brez dovoljenja oblasti prišel Američan John Yettaw. Takšna odločitev sodišča je bila pričakovana. Poznavalci menijo, da jo želi vladajoča hunta s tem procesom le držati stran od javnosti pred volitvami prihodnje leto. Su Čijeva je v hišnem priporu preživela večino zadnjih 20 let.

Takoj znižana kazen
Sodišče jo je sicer obsodilo na tri leta prisilnega dela, vendar so kazen takoj znižali na 18-mesečno podaljšanje hišnega pripora. Nepričakovano so spremljanje razsodbe dovolili tudi novinarjem.

Po razglasitvi sodbe je sledilo pet minut premora, nato pa se je notranji minister vrnil v sodno dvorano in prebral poseben ukaz generala mjanmarske vojske Tana Šveja, s katerim so ji zmanjšali kazen. Za to se je odločil, ker želi "ohraniti mir".

54-letnemu Američanu, ki ima precejšnje zdravstvene težave, pa so dosodili sedem let zapora s prisilnim delom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.