Avstralci navdušeni nad sončnim mrkom

Foto: Reuters sončni mrk, Avstralija Foto: Reuters sončni mrk, Avstralija Foto: Reuters sončni mrk, Avstralija Foto: Reuters sončni mrk, Avstralija Foto: Reuters sončni mrk, Avstralija Foto: Reuters sončni mrk, Avstralija Foto: Reuters sončni mrk, Avstralija Foto: Reuters sončni mrk, Avstralija Foto: Reuters sončni mrk, Avstralija Foto: Reuters sončni mrk, Avstralija Foto: Reuters sončni mrk, Avstralija
Danes v jutranjih urah po lokalnem času so na severnovzhodni obali Avstralije lahko občudovali popoln sončni mrk.
Oglej si celoten članek

Na izjemno redek nebesni pojav je z navdušenjem čakalo na deset tisoč ljudi, med njimi veliko turistov in astronomov.

Vremenoslovci so sicer napovedali slabo vreme, vendar so se oblaki prav ob pričetku mrka razkadili. Kmalu potem ko se je Luna premaknila s Sonca, so se oblaki nad nebo znova zgrnili, kar je po mnenju gledalcev še povečalo dramo dogodka.

Kot vedno pri mrkih se je tudi tokrat temperatura ozračja znižala za nekaj stopinj, živali pa so bile zmedene in tihe.

Sončni mrk se pojavi, ko Luna prekrije Sonce in tako zastre svetlobo. Naslednji popolni sončni mrk se bo pojavil šele marca 2015.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:27 14. November 2012.

    Saj sem bil tudi jast z družino...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.