Avstralija: poplavljena območja zavzeli pajki

Foto: Reuters Pajki v avstraliji zavzeli poplavljena območja Foto: Reuters Pajki v avstraliji zavzeli poplavljena območja Foto: Reuters Pajki v avstraliji zavzeli poplavljena območja Foto: Reuters Pajki v avstraliji zavzeli poplavljena območja Foto: Reuters Pajki v avstraliji zavzeli poplavljena območja Foto: Reuters Pajki v avstraliji zavzeli poplavljena območja
Na tisoče pajkov je spletlo srhljive mreže na prostranih področjih Avstralije. Ker so jug države prejšnji teden prizadele poplave, so si bili pajki prisiljeni poiskati zatočišča nad vodo.
Oglej si celoten članek

Avstralci so blizu avstralskega mesta Wagga Wagga opazili nenavaden pojav – na milijone kilometrov prepletenih pajkovih mrež. Na področjih, s katerih so prejšnjo sredo evakuirali osem tisoč ljudi, so se pajki pred poplavami rešili tako, da so si spletli lepljive mreže.

Vedenje pajkov je Graham Milledge iz avstralskega muzeja označil za balonarstvo in je tipična reakcija pajkov, ki so se prisiljeni umakniti iz poplavljenih področij. "Z disperzijo mrež si naredijo novo področje za bivanje," pojasnjuje. Kot še dodaja, pa je mokro vreme povzročilo pravi "pajkov bum".



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.