Avstralija: Stroge prepovedi na plažah

Foto: Žurnal24 Na plaži v mestu Cottesloe bi lahko v prihodnosti veljale stroge prepovedi. (Fot
Na avstralskih plažah kopalci morda v prihodnje ne bodo več tako svobodni. Oblasti želijo prepovedati senčnike, kopanje lukenj v pesek, otroci pa ne bodo smeli več nagi tekati po plažah.
Oglej si celoten članek

Mestni svet Cottesloe – okrožja zahodnoavstralskega mesta Perth predlagajo zakon, s katerim bi prepovedali 100 aktivnosti na tamkajšnji plaži. Tako bi prepovedali kopanje "nevarnih" lukenj v pesek, starši otrokom na plažo ne bi smeli prinašati otroških igrač, kopalci pa ne bi smeli več uporabljati senčnikov.

Če bo ukrep sprejet, po plažah ne bodo smeli več tekati nagi otroci, starejši od petih let, kaznovani pa bodo tudi tisti, ki bodo na plaži pili alkohol ali pa ovirali delo reševalcev iz vode.

Da bodo kopalci prepovedi upoštevali, bodo skrbeli posebni kontrolorji, ki bodo kopalce lahko oglobili med med 70 in 350 evri.

Foto: Žurnal24 pla%C5%BEa, Bondi, Avstralija

Župan mesta Cottesloe Kevin Morgan je za časnik Zahodna Avstralija dejal, da morajo takšen zakon sprejeti zaradi pomanjkanja zdrave pameti in povrnitve družbenih vrednot.

"Ljudje so danes vse bolj agresivni ... Predvsem pri tistih stvareh, ki niso zapisane v zakonih," je dejal Morgan. Odločitev mestnih oblasti je med prebivalci že sprožila neodobravanje in napovedane ukrepe ocenjujejo kot "neumne". Premier Zahodne Avstralije Colin Barnett je medtem predlog že označil za "neavstralskega".

Barnett namreč pravi, da je preživljanje prostega časa na plažah skupaj z družino in prijatelji del življenja Avstralcev, ki si poležavanja na plaži prav tako ne predstavljajo brez senčnikov.

V zadnjih letih so sicer po številnih plažah v Avstraliji uvedli določene prepovedi. Na najbolj znani avstralski plaži Bondi je tako prepovedanih osem aktivnosti. Med drugim igre z žogo, sprehajanje s psom in spuščanje zmajev.

Na plažah Sydneyja pa so šli še korak dalje. Posebni znaki namreč tudi surferje opozarjajo na to, kako naj se obnašajo na vodi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.