Avstralski bogataš strmoglavil v džungli

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Eden izmed najbogatejših Avstralcev Ken Talbot ter še pet drugih vodilnih iz njegovega podjetja, je z letalom vred izginilo v kamerunski džungli.
Oglej si celoten članek

Iz družbe Sundance Resources so potrdili, da je bil na krovu letala, ki je izginilo v Afriki tudi Talbot. Ta je lastnik globalnega rudarskega imperija Macarthur Coal in se s premoženjem okoli 1,2 milijarde dolarjev uvršča med najbogatejše ljudi na svetu in v Avstraliji. Letalske oblasti v Kamerunu so sporočile, da so stik z letalom izgubili kakšno uro po vzletu.

Sundance Resources želi v Kamerunu razviti rudnik železove rude, zaradi česar je Talbot skupaj s še petimi vodilnimi v svojem podjetju odpotoval v Afriko. Poleg omenjenih sta bila na letalu še dva Britanca in dva Francoza.

V iskanje pogrešanega letala so se že vključili Kamerun, Kongo in Gabon, pomagajo pa jim tudi avstralski, ameriški in kanadski diplomati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.