Avstrija se ne boji groženj Kitajske

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Avstrijski kancler Werner Faymann se je danes srečal s tibetanskim duhovnim voditeljem, zato ga je Kitajska obtožila vmešavanja v kitajske notranje zadeve.
Oglej si celoten članek

Foto: Žurnal24 Dalajlama AFP Srečanje pomeni "resno vmešavanje v kitajske notranje zadeve" in "žali čustva kitajskega naroda", je dejal tiskovni predstavnik kitajskega zunanjega ministrstva Hong Lei, potem ko se je avstrijski kancler Werner Faymann srečal z dalajlamo, ki ga Kitajska dojema kot "političnega izgnanca, ki se v imenu vere že dolgo ukvarja s protikitajskimi odcepitvenimi dejavnostmi".

Zunanje ministrstvo v Pekingu in kitajsko veleposlaništvo na Dunaju bosta protestirala pri avstrijskih oblasteh, je napovedal Hong in opozoril, da bo imelo srečanje posledice na odnose med državama. Faymann je opozorila iz Pekinga zavrnil, češ da dalajlamov obisk v Avstriji ne ogroža odnosov med državama.

Dalajlama je na 11-dnevni obisk v Avstriji pripotoval iz Slovenije, kjer pa ga ni sprejel noben predstavnik političnega vrha.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:25 26. Maj 2012.

    na vsak način hoče bela rasa razbiti kitajsko na prafaktorje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.