Avstrija uvaja nove nočne vlake. Poglej te fotografije! Imajo tudi tuše!

Foto: Profimedia Avstrija, novi nočni vlaki Foto: Profimedia Avstrija, novi nočni vlaki Foto: Profimedia Avstrija, novi nočni vlaki Foto: Profimedia Avstrija, novi nočni vlaki Foto: Profimedia Avstrija, novi nočni vlaki
Včeraj pri naši severni sosedi predstavili nove nočne vlake.
Oglej si celoten članek

Avstrijska javna železniška družba OeBB je včeraj uvedla najnovejšo generacijo nočnih vlakov v času, ko se ta počasnejši, a veliko manj okolju neprijazen način prevoza vrača v modo. "V primerjavi s starimi nočnimi vlaki, ki so bili nekoliko mračni, je to velik luksuz. Noro," je za agencijo AFP povedala 69-letna upokojenka Rosemarie.

Nove nočne vlake so predstavili na Dunaju ob 100-letnici avstrijskega podjetja. "Vsak kilometer z vlakom je kilometer za zaščito podnebja in prispevanje k boljši prihodnosti," je za AFP ob tem povedala avstrijska ministrica za okolje Leonore Gewessler.

Potniki v vlakih, ki naj bi začeli obratovati 10. decembra na progi Dunaj-Hamburg in Innsbruck-Hamburg, bodo ponujali precej udobja, med drugim tudi tuš kabine.

Ti vlaki, ki lahko vozijo do 230 km/h, bodo postopoma uvedeni v Avstriji, Nemčiji, Švici, Italiji in na Nizozemskem. V Franciji mora zeleno luč še prižgati nacionalna železniška uprava.

Avstrijska družba namerava do leta 2030 podvojiti število potnikov na nočnih vlakih, pri oživitvi nočnih vlakov, ki so v 2010. skoraj izginili, pa sodelujejo tudi številna druga evropska podjetja.
Slovenija Naša politika želi, da bi uporabljali vlake, Avstrijci so povedali svoje

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 18:35 3. Oktober 2023.

    kje je marija terezija da nam zopet naredi zeleznice in vzpostavi red

  • 06:31 2. Oktober 2023.

    Super, bedni so, kaj zdaj?

  • 06:22 2. Oktober 2023.

    A Alenčica si je šla ogledat tole pridobitev jodlerjev? Jodlerji so 300 let pred nami v železniškem prometu in infrastrukturi!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.