Avstrija želi z oglasi ustaviti tok beguncev

Foto: EPA
Foto: EPA
Avstrija želi zaustaviti tok prosilcev za azil pri viru samem. V Afganistanu bodo začeli z oglasi obveščati ljudi, da v Avstriji ne bodo dobili azila.
Oglej si celoten članek

V petih največjih afganistanskih mestih, na avtobusih, Facebooku, v časopisih, na več kot tisoč internetnih straneh in na televiziji bodo objavljeni oglasi z napisi "Tihotapci lažejo! Ni azila!" in "Ni azila v Avstriji". Z rdečimi črkami bo zapisano, da Dunaj zaostruje pogoje za azilante, povečuje število izgonov iz države in ima stroge pogoje za tiste, ki bi se radi združili z družino.  

Notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner poudarja, da je tako najbolj pošteno do ljudi, ki upajo, da bodo v Avstriji dobili azil. Upajo, da jim bo uspelo zajeziti priliv prošenj za azil. V letošnjem letu je zgornja meja 37.500 prosilcev za azil. Lani so prejeli 90 tisoč prošenj za azil, od tega so v četrtini primerov za azil zaprosili Afganistanci. Takšen trend se nadaljuje tudi letos. 

Podobno kampanjo so izvedli tudi  v času, ko se je povečalo število prosilcev za azil s Kosova. V nadaljevanju nameravajo podoben pristop izbrati tudi v Maroku, Tuniziji in Alžiriji. 

Avstrija ni edina država, ki se je poslužila takšne metode. Danska je zakupila oglase v libanonskih časopisih, Avstralija pa je že pred dvema letoma na kanalu YouTube izvedla kampanjo Avstralija ne bo postala vaš dom. 

Tihotapci mastno služijo

Po poročanju rt.com posamezne države postanejo priljubljene destinacije, ker se odprejo nove tihotapske poti. Tihotapci ljudi seveda želijo povečati svoj dobiček. Za pot iz Kabula v Evropo po kopnem skozi Iran naj bi bilo treba odšteti približno 3 tisoč dolarjev na osebo. Pot skozi Turčijo in nato prek morja v Grčijo naj bi stalo okoli 5 tisoč dolarjev. Tihotapci lahko zaslužijo tudi do 20 tisoč dolarjev na osebo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 07:40 4. Marec 2016.

    Torej Žurnalček, tvoji so,...... tvoji !! Porihtaj jih malo !!!

  • 07:30 4. Marec 2016.

    Pa daj ti za svojega Stalina ;-)

  • 19:26 3. Marec 2016.

    En ali dva levaka še niso vsi in ne delaj reklame za svojga Hitlerja !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.