Avstrijci prikrivali zlorabe v domu?

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Na avstrijskem Štajerskem poteka preiskava zaradi obtožb, da so uslužbenci negovalne ustanove v vasi Schwanberg zlorabljali in zanemarjali tamkajšnje oskrbovance.
Oglej si celoten članek

Tožilstvo v Gradcu in policija sta že zaslišala pet zaposlenih. Na negovalni dom je namreč padel sum, da so zlorabili štiri oskrbovance.

Deželna služba, ki upravlja z domom, je aprila prejela anonimno prijavo glede zlorab. Takrat so tudi izvedli preiskavo, a niso našli dokazov o zlorabah ali zanemarjanju.

Fizično nasilje in spolni napadi
Sedaj so primer znova odprli, saj je novo prijavo podala ena izmed zaposlenih. Povedala naj bi še, da je vodstvo doma zlorabe prikrivalo. Zlorabe naj bi segale od fizičnega nasilja do prikritih spolnih napadov sooskrbovancev, dogajale pa naj bi se zadnjih pet let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.