Avtobus strmoglavil 700 metrov v globel

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nesreče avtobusov v Indiji, Nepalu in Franciji. Skupno mrtvih najmanj 623 ljudi.
Oglej si celoten članek

V dveh avtobusnih nesrečah na območju Himalaje je v Indiji in Nepalu skupno umrlo več kot 60 ljudi. V Indiji se je nesreča zgodila v zvezni državi Himachal Pradesh na severu države, ko je avtobus z najmanj 34 potniki zaradi tehničnih težav strmoglavil 700 metrov v globel.

Na zahodu Nepala pa je avtobus zdrsnil s ceste in padel 300 metrov v rečno korito. Umrlo je najmanj 28 potnikov, vzrok nesreče pa še ni znan.

Z avtoceste v jarek

V prometni nesreči poljskega avtobusa blizu mesta Mulhouse na vzhodu Francije sta danes umrla najmanj dva človeka, 40 je bilo poškodovanih, od tega šest huje. Avtobus, na katerem je bilo 68 ljudi, je zapeljal z avtoceste v jarek in se prevrnil na bok.

Zaenkrat ni znano, zakaj je avtobus zapeljal s ceste, v nesrečo pa ni bilo vpleteno nobeno drugo vozilo. Avtobus je bil na poti iz Poljske v južno Francijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.