Avtobus zapeljal po stopnicah v podhod, pet mrtvih

Foto: Epa Nesreča avtobusa v Moskvi Foto: Epa Nesreča avtobusa v Moskvi Foto: Epa Nesreča avtobusa v Moskvi Foto: Epa Nesreča avtobusa v Moskvi Foto: Epa Nesreča avtobusa v Moskvi Foto: Epa Nesreča avtobusa v Moskvi Foto: Epa Nesreča avtobusa v Moskvi Foto: Epa Nesreča avtobusa v Moskvi
Petnajst oseb je poškodovanih, tri med njimi huje.
Oglej si celoten članek

Ruski mediji poročajo o nesreči mestnega avtobusa, v kateri je umrlo najmanj pet ljudi, 15 jih je poškodovanih. 

Dve osebi sta v kritičnem stanju, po navedbah lokalnih medijev so morali tri osebe izvleči izpod koles avtobusa. 

Zakaj je do nesreče prišlo, še ni znano, a po poročanju medijev je policija izključila možnost terorističnega napada.  

Iz posnetkov nadzornih kamer je videti, da so se ljudje razbežali pred avtobusom, ki je zapeljal po širokih stopnicah na vhodu podzemne železnice na zahodu Moskve.

Policija je pridržala voznika avtobusa, ki naj ne bi bil pod vplivom alkohola. 

Nekateri mediji pišejo, da avtobusu niso delale zavore oz. je razlog nesreče tehnična napaka. Voznik avtobusa naj bi dejal, da se je avtobus začel naenkrat premikati, zavore pa niso prijele. 

Eden od potnikov pa trdi, da je voznik avtobus v podhod zapeljal namerno. Naenkrat naj bi pritisnil na plin, a policija tega ni potrdila. 

V času nesreče naj bi bila tla zaledenela.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.