Banane, vredne 15 milijonov evrov

Foto: EPA
Foto: EPA
V škatlah z bananami so delavci nemške trgovinske verige Aldi našli več kot 380 kilogramov kokaina.
Oglej si celoten članek

Potem ko je delavec v eni od berlinskih poslovalnic Aldija (v Sloveniji je trgovska veriga znana kot Hofer) našel mamila med bananami, je policija obvestila vse poslovalnice v Berlinu in Brandenburgu, ki so banane dobile iz istega skladišča v Berlinu. V kar trinajstih poslovalnicah so delavci našli zavojčke s kokainom med bananami.

Foto: EPA Kokain v škatlah z bananami

Po informacijah nemške policije ima najdenih 380 kilogramov mamila na odprtem trgu vrednost petnajst milijonov evrov.

Škatle z bananami so prišle iz Kolumbije v Hamburg, natančnih informacij o izvoru banan še ni. Mamilarski karteli pogosto uporabljajo transportne ladje z živili za prevoz mamil v Evropo. V Berlinu so tako leta 2014 našli 33 kilogramov kokaina v kavi in 140 kilogramov kokaina v škatlah z bananami. V obeh primerih je tovor prihajal iz Kolumbije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.