Bandića izpustili iz pripora

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zagrebški župan je pozno popoldan odkorakal iz pripora. Plačal je rekordno varščino, najbolj vesel ga je bil pes Rudi.
Oglej si celoten članek

Po pisanju hrvaški medijev je Bandićeva varščina znašala 15 milijonov kun, kar je skoraj dva milijona evrov.
Ob izhodu sta ga med drugim pričakala soproga Vesna in pes Rudi, s seboj je nosil večje plastične vreče. Novinarjem ni želel dajati izjav, usedel se je v avtomobil in se odpeljal proti domu. Kot še poročajo, se je v garaži na hitro poigral s psom, nato pa so vsi odšli v stanovanje.

Prišel je tudi njegov odvetnik Marijan Hanžeković, ki naj bi za plačilo varščine vzel kratkoročni kredit, poroča Večernji list.

Županovati ne sme, odstopiti noče

Bandić je v priporu preživel mesec dni zaradi afere Agram, sumijo ga zlorabe položaja, utaje davkov in trgovanja z vplivom. Po izpustitvi iz pripora se mora izogibati okoli 200 osebam, ki jih je tožilstvo predlagalo za priče, da ne bi vplival na njih. Da bi odstopil s položaja župana, je že zavrnil, čeprav županovati ne sme, da ne bi prišlo do ponovitve kaznivih dejanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:54 22. December 2019.

    Tam bi moral ostat...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.