Barack Obama, prvi ameriški predsednik na naslovnici gejevske revije

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V intervjuju za revijo Out so ameriškega predsednika Baracka Obamo zaradi prizadevanj za izenačitev pravic istospolnih označili za zaveznika leta.
Oglej si celoten članek

Odgovorna urednica Aaron Hicklin je zapisala: "Predsednik, ki je prišel v Belo hišo na valu evforije, je na pol poti izgubil zagon. A si je opomogel in nam pomagal doseči, da lahko sklepamo zakonske zveze, kar je le ena od pomembnih pobud v procesu izenačevanja naših pravic v ZDA.

V intervjuju Obama pove, da je je bil prvi gej, ki svoje spolne usmerjenosti ni skrival, profesor na njegovi univerzi, ki da je bil velik navdih za tamkajšnje geje in lezbijke.

"V mislih morate imeti, da je bilo to leto 1978. Potrebnega je bilo veliko poguma in samozavesti, da si lahko to javno povedal," je dejal Obama.

Ameriški predsednik je še poudaril, da se bo ZDA zavzemala za izenačevanje pravic istospolnih tudi v tujini.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.