Barroso: "Čas je, da prispeva tudi finančni sektor"

Foto: EPA
Foto: EPA
Evropa se sooča z največjim izzivom v zgodovini, je v letnem govoru o stanju v Uniji povedal predsednik evropske komisije José Manuel Barroso. Zatrdil je, da Grčija ostaja v evroobmočju, znova podprl evroobveznice in pozval k davku na finančne transakcije.
Oglej si celoten članek

"Soočamo se z največjim izzivom, kar jih je Evropska unija kdaj videla," je v govoru povedal José Manuel Barroso. Ob tem je povedal, da se je s tem izzivom možno in nujno spopasti.

"Grčija je in bo ostala v evroobmočju," je še povedal Barroso. Hkrati je poudaril, da mora Grčija svoje obveznosti izpolniti v celoti in pravočasno.

Pozval je k večji ekonomski integraciji, med drugim k uvedbi evroobveznic in obdavčitvi finančnih transakcij.

"Ko bo evroobmočje polno opremljeno z inštrumenti, potrebnimi za zagotovitev tako integracije kot discipline, bo skupno zadolževanje naraven in koristen korak za vse," je po poročanju BBC še povedal Barroso, ki je ob govoru požel aplavz evroposlancev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.