Bašar al Asad: Zahod podpira Islamsko državo!

Foto: EPA
Foto: EPA
Sirski predsednik je danes gostoval na iranski televiziji Khabar TV, kjer je presenetil z izjavo, da je pripravljen sestopiti z oblasti, če bo to rešilo krizo v Siriji. Hkrati je obtožil zahodne države, da podpirajo Islamsko državo.
Oglej si celoten članek

Sirski predsednik Bašer al Asad je v intervjuju na iranski televiziji povedal, da so Sirija, Rusija, Iran in Irak povezane države v boju proti teroristični Islamski državi. Izrazil je bojazen, da bi neuspeh popolno porušl Bližnji vzhod.

Omenjene štiri države bodo prišle do uspeha, za razliko od koalicije, ki jo vodijo Združene države Amerike. V času njihovega posredovanja zoper teroriste Islamske države je v Siriji in Iraku prišlo le do širjenja nasilja,” je menil al Asad in dodal, da Sirija s svojii zavezniki mora uspeti, v nasprotju bo prišlo do rušenja celotne regije.

Zahod z eno roko strelja na sirske begunce, z drugo jim daje pa jesti,” je izpostavil sirski predsednik in dodal svoje prepričanje, da so glavni teroristični vodje v njegovi državi iz Evrope.

Sirski predsednik je v intervjuju še omenil, da je edino sirski narod tisti, ki lahko odloča o spremembah političnega sistema v državi. Kot je znano, njegovi nasprotiki trdijo, da je za razrešitev konflikta nujen njegov odstop s položaja. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 07:33 6. Oktober 2015.

    Japonci niso muslimani, poleg tega imajo kulturo na višjem nivoju kot sirijci.

  • 16:58 5. Oktober 2015.

    Prav imaš! Vojna je njihova folklora!

  • Tko se je zdelo tud za Japonsko pred 2 svetovno vojno. Ampak so Američani takrat lepo znal ustavo spisat da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.