"Baumgartner mi je ukradel idejo“

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Balonar Ivan Trifonov trdi, da mu je Felix Baumgartner ukradel idejo.
Oglej si celoten članek

Avstrijec Felix Baumgartner je skočil z višine 39.045 metra in z 1342,8 kilometra na uro prebil zvočni zid ter se s skokom vpisal med legende. Sedaj pa se je oglasil Bolgar Ivan Trifonov, ki trdi, da je on tisti, ki se je spomnil skoka z roba vesolja.

Kot pravi 67-letnik, se je z balonom nameraval povzpeti na višino 50.000 metrov in s skokom prebiti zvočni zid. Svojo idejo, o kateri se je pisalo leta 2002, je razvijal z ruskimi kozmonavti.

Trifonov ljubiteljem rekordov ni neznan. Postavil je namreč kar štiri rekorde, ki so zapisani v  Guinnessovi knjigi. Med drugim je prvi, ki je z balonom preletel Sredozemsko morje, Kremelj, Jeruzalem in Kitajski zid. Je tudi prvi, ki je z balonom poletel do Severnega in Južnega tečaja, piše Bild.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • zic
    11:14 22. Oktober 2012.

    lahko, da mu ukradel, samo potem je potrebno imet samo še jajca, da to speleš....zakaj pa ni izvedel, če je …

  • 10:24 19. Oktober 2012.

    Joooj kak me nervirajo taki ...<br /><br />jaaaa kako lahko nekdo ukrade neko idejo ... se sprašujem ...<br />Razlika med …

  • 05:17 19. Oktober 2012.

    Ma ja, pa en hrvat se je tud že najdu, sem gladal na HRT1...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.