Bayer zvišal ponudbo za prevzem Monsanta

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški kemični in farmacevtski koncern Bayer je dveh zavrnitvah ameriškemu ponudniku semen Monsantu ponudil nov predlog. Ponudbo za delnico je zvišal na 127,50 dolarjev (114 evrov). Vrednost posla bi tako, vključno s prevzemom dolga, dosegla vek kot 65 milijard dolarjev (58 milijard evrov).
Oglej si celoten članek

Bayer je sporočil, da je za delnico pripravljen  ponuditi 127,50 dolarjev (114 evrov), kar je 2,50 dolarja več, kot je ponudil junija, ko je Monsanto ponudbo že drugič zavrnil, sporočil pa, da za nadaljnja pogajanja pušča odprta vrata.

Iz Monsanta so sporočili, da bodo ponudbo Bayerja preučili tako kot tudi alternativne ponudbe, ki so jih prejeli. Ob tem so zapisali, da ne morejo zagotoviti, da bo posel tudi izpeljan.

Dve ponudbi že zavrnili

Julija je Bayer svojo ponudbo iz 122 dolarjev na delnico, ki jo je predstavil maja, zvišal na 125. Monsanto je ponudo zavrnil kot nepopolno in finančno neustrezno.

"Ponudba podcenjuje našo družbo," je takrat zapisal prvi mož Monsanta Hugh Grant. Bayer namreč po njegovih pojasnilih ni dal zadostnih zagotovil glede financiranja posla in regulatornih izzivov.
 

Če bo do prevzema prišlo, bo nastal največji svetovni ponudnik pesticidov in semen z letnimi prihodki v višini več kot 58 milijard evrov, v treh letih pa bi lahko dobiček združenih družb dosegel okoli 1,5 milijarde evrov.

dezurni@zurnal24.si

 
 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.