Begunce je primerjal z Jezusom

Foto: EPA Papež Frančišek, božič Foto: EPA Papež Frančišek, božič Foto: EPA Papež Frančišek, božič
Papež Frančišek je v pridigi med polnočnico v baziliki Sv. Petra v Vatikanu vernike pozval naj sprejmejo božje potrpljenje, bližino in nežnost. Nekaj ur pred mašo je poklical po telefonu iraške begunce pred nasiljem Islamske države in jih primerjal z Jezusom.
Oglej si celoten članek

Papež je begunce v taborišču Ankava v predmestju Erbila na severu Iraka blagoslovil in jim dejal, da so kot Jezus prisiljeni bežati, ker zanje ni prostora. Zato jim je to noč še posebej blizu.

Papež Frančišek je pred dnevi kristjanom na Bližnjem vzhodu namenil pismo s pozivom naj vztrajajo v regiji, kjer so že 2000 let in pomagajo muslimanskim bratom pri predstavitvi bolj avtentičnega obraza islama, kot vere miru.

Temo odganja plament vere

V baziliki Sv. Petra, znotraj in zunaj katere se je zbralo okrog 11.000 ljudi, pa je poudarjal kako svet danes potrebuje veliko božje nežnosti, njegovo potrpljenje in bližino.

Po njegovih besedah je svet zavit v temo, ki jo je začel prvi zločin proti človeštvu, ko je Kajn zaradi nevoščljivosti ubil Abela ter pahnil svet v stoletja nasilja, vojn, sovraštva in zatiranja.

Vendar pa temo odganja plamen vere, ki je verne tudi letos popeljal do polnočnic v čast rojstva božjega sina Jezusa Kristusa.

Bog bi že lahko odnehal nad človeštvom vendar je, po papeževih besedah, potrpežljivo čakal, kar je tudi sporočilo božične noči. Namreč, da sta božja potrpežljivost in zvestoba, močnejša od teme in pokvarjenosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:19 25. December 2014.

    če želiš preberi;<br />http://www.publishwall.si/stoychi./post/114317/vatikanski-cirkus-imenovan-bozic

  • 12:28 25. December 2014.

    Božič, sistem in jaz<br />Smo v božičnem času, prežetim z divjim nakupovanjem in obilnim prehranjevanjem, še zmožni treznega razmisleka o …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.