Belgijci z aretacijami preprečili napad?

Foto: Žurnal24 Prijeti naj bi se urili v Afganistanu ali Pakistanu.
Belgijska policija je prijela 14 domnevnih članov mednarodne teroristične organizacije Al Kaida. Eden od njih naj bi nameraval izvesti samomorilski napad.
Oglej si celoten članek

Do aretacij je prišlo tik pred začetkom vrha voditeljev držav Evropske unije v Bruslju danes popoldne. Belgijska policija je osumljence prijela med obsežno protiteroristično akcijo. O načrtih domnevnih teroristov je za zdaj znanega zelo malo. Po besedah belgijskega zveznega tožilca ne vedo, kdo naj bi bil tarča načrtovanega samomorilskega napada, niti ne vedo, kje naj bi se zgodil. Dejal je, da bi lahko šlo za Pakistan, Afganistan, ne morejo pa izključiti, da bi bila cilj napada lahko Belgija ali katera druga evropska država. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.