Belgijska policija išče Mohameda Abrinija

Foto: Belgijska policija
Foto: Belgijska policija
Med vožnjo v Pariz so ga dva dni pred napadom opazili skupaj z glavnim osumljencem na begu Salahom Abdeslamom.
Oglej si celoten članek

Belgijska policija je izdala mednarodno tiralico za 30 letnim Mohamedom Abrinijem, ki naj bi bil povezan s terorističnimi napadi v Parizu.

PREBERITE ŠE: 

Kot je sporočilo belgijsko državno tožilstvo, so moškega dva dni pred napadi opazili v avtomobilu na bencinski črpalki ob avtocesti v smeri proti Parizu, skupaj z glavnim osumljencem na begu Salahom Abdeslamom.

Abdeslama iščejo v Nemčiji

Moška so opazili v avtomobilu znamke Renault Clio, ki je bil pozneje uporabljen v napadu. 
Salaha Abdeslama trenutno iščejo v Nemčiji, kamor naj bi pobegnil iz Belgije in se tako že drugič izognil policiji. Preostali od devetih terorističnih napadalcev so mrtvi. 

Domnevnega voditelja Abdelhamida Abaaouda so ubili v protiterorističnih racijah v Parizu, nekaj dni po napadu, preostali pa so se sami razstrelili med napadom.  

Moral bi se razstreliti

Salah Abdeslam je bil po napadih opažen z veliko jakno in samomorilskim pasom, zato policija domneva, da bi se po načrtih moral razstreliti, a si je iz neznanih razlogov premislil. 

Tako naj bi ga sedaj iskali tako evropski policijski organi, v nemilosti pa naj bi bil tudi pri Islamski državi, ker naj ne bi izpolnil njenih pričakovanj. 

Še dva osumljenca

Belgijska policija je identificirala še dva osumljenca, ki sta trenutno v priporu. Osumljena sta "udeležbe pri aktivnostih teroristične skupine" in "dejanja terorizma". 

Moška, z imenom Ali O. in Lazez A, prihajata iz bruseljskega okrožja Molenbeek in bosta v naslednjih dneh ločeno stopila pred preiskovalnega sodnika. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.