Beli morski pes pojedel Briana

Foto: Žurnal24 Včerajšnji napad belega morskega psa je v Avstraliji povzročil pravo paniko, zar
Na zahodni avstralski obali je beli morski pes napadel 51-letnega moškega, ki je še vedno pogrešan. Napadi morskih psov v Avstraliji povzročajo paniko.
Oglej si celoten članek

Medtem ko se je Brian Guest s svojim 24-letnim sinom potapljal na obali v Perthu, kjer sta bila na lovu za raki, je k njima priplaval beli morski pes. Ta je zagrabil Briana, ki je bil sicer strasten borec za zaščito morskih prsov. O svoji smrti, ki bi jo povzročila ta velika morska žival, je imel z ženo celo sklenjen pakt. " S svojo ženo imam dogovor, da če bom umrl zaradi napada morskega psa ali katerekoli druge nesreče v morju, naj tako pač bo, ker mora biti. Vsaj vem, da delam to, kar hočem," je leta 2004 zapisal na nekem forumu. Brian napada ni preživel, kasneje je bila najdena le njegova razrezana potapljaška obleka.

Brianov sin Daniel napada sicer ni videl, je pa slišal očetovo kričanje ter videl kri. Nekaj ur za tem incidentom pa je na obali glavnega avstralskega mesta Sydneyja beli morski pes napadel kajakaški čoln ter ga prevrnil. Morski pes je moškega, ki je padel s čolna, obkrožil. " Vedel sem, da je tam nekje, a moja prva misel je bila povzpeti se v nazaj v kajak." A beli morski pes je kmalu zatem odplaval stran, napadenemu pa sta na pomoč prišla dva druga kajakaša.

Preplah in panika
Oba napada sta na avstralskih obalah povzročila pravo paniko, zaradi česar so mnoge plaže zaprli. Napad na Guesta je letos že drugi, ki se je končal s smrtnim izidom. Nazadnje je zaradi napada morskega psa aprila letos umrl 16-letni Peter Edmonds. V povprečju je na leto v Avstraliji 15 napadov morskih psov, povprečno pa umre en človek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.