Belorusija: prepoved tujih spletnih strani

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V petek bo v Belorusiji v veljavo stopil zakon, ki bo prepovedal objavo tistih spletnih strani, ki ne bodo imele končnice .by.
Oglej si celoten članek

Po vseh tistih spletnih straneh, ki ne bodo registrirane z domeno .by, Belorusi tako ne bodo smeli več brskati, poroča BBC.

V državi tako med drugim ne bodo mogle več poslovati različne spletne trgovine, kot na primer Amazon in eBay.

Če bodo državljani zakon kršili v internetnih kavarnah, klubih ali pa doma, jih čaka 91 evrov kazni. Slednjo bodo morali plačati tudi, če bodo obiskovali pornografske spletne strani ali strani z ekstremistično vsebino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:36 31. Januar 2012.

    Tale prepoved je sicer res neumnost.<br /><br />Drugače pa...ja ta Lukašenko je res diktator ampak malo poglejte na Google Public …

  • 13:05 16. Januar 2012.

    Z vlado,ki je tam v Belorusiji in sistemom,ki ni nikakor demokratičen a bi lahko bil,je blo samo še vprašanje časa …

  • 17:22 4. Januar 2012.

    začenja se... da bo celotno prebivalstvo vodilo zgolj 1%vse ljudi...<br />kam gre ta naš svet, nazaj v srednji vek

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.