Ben Ali obsojen na 35 let

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tunizijskega predsednika Zine el Abidine Ben Alija in njegovo ženo Leilo Trabelsi so danes na sodišču v Tunisu v obsodili na 35 let zapora.
Oglej si celoten članek

Odstavljenega tunizijskega predsednika Zine el Abidine Ben Alija in njegovo ženo Leilo Trabelsi so danes na sodišču v Tunisu v obsodili na 35 let zapora. V odsotnosti sta bila obsojena zaradi kraje javnega denarja in sredstev, je danes po vsega dnevu obravnave odločilo sodišče v Tunisu.

Ben Ali, ki je po 23 letih, 14. januarja letos, moral sestopiti z oblasti, se prvega sojenja ni udeležil, ker je v izgnanstvu v Savdski Arabiji, a je že vnaprej zanikal vse očitke.

Današnje sojenje je bilo šele prvi izmed 93 primerov, v katerih je obtožen nekdanji tunizijski diktator. V tem primeru so obtožbe na Ben Alija in njegovo soprogo letele zaradi odkritja za več milijonov dolarjev denarja in nakita v palači v kraju Sidi Bou Said blizu Tunisa.

Bremenijo ga tudi zaradi odkritja mamil in orožja v predsedniški palači v Kartagini, obtožb za umor in mučenje, o katerih bo kasneje odločalo vojaško sodišče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.