Bencin in dizel iz mest do 2050

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec)
Bencinska in dizelska goriva bodo do sredine stoletja izginila iz evropskih mest, napoveduje evropski komisar Siim Kallas. To med drugim vsebuje evropski načrt z imenom Transport 2050.
Oglej si celoten članek
Do leta 2030 naj bi bila na cestah le še polovica vozil, ki jih poganjajo fosilna goriva.

Poleg tega načrt, imenovan Transport 2050, ki ga je predstavil evropski komisar za promet Siim Kallas, predvideva tudi znižanja emisij za letala in ladje.

40 odstotkov letal naj bi tako v slabih 40 letih napajala goriva iz obnovljivih virov z nizkimi izpusti ogljika, v ladjarstvu pa naj bi prav tako izpuste znižali za vsaj 40 odstotkov.

Polovica potovanj na srednje dolge razdalje (okoli 300 kilometrov) med mesti naj bi se s cest preselila na vlake in reke.

Po načrtu bi se do sredine stoletja izpusti v prometu znižali za 60 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.